Jaro

Jaro

Anotace: Můj první pokus o báseň s obkročmým rýmem....moc se nevyvedla, asi zůstanu u abab a aabb......Jinak to má být báseň o jaru :)

Když vyjde slunko bude ráj
Všude plno barev,třpitu,
Ráj co byl i v mezolitu,
co utopí smutek, žal.

Zelená barva co plnila tě štestím
Vzešla a Ožila
Z pod bílé peřiny se znovu obrodila
Krásná jak víla s ratolestí

Červená barva co plnila tě láskou
Jak pohled na motýly na nebi
Krásní jak dva zbožní anděli
Tě potěší a půjdeš si za svou

Ostatní barvy co plnili tě slastí
Jak krásy všech tvých vzpomínek
Krásných jak tulipánů kořínek
Vysníváš zavřen za zdí

Chudáku nemocný, máš ty to ale pech
Já okusuji krásy přírody
A jednou z její výhody
Je krásný měkký mech...
Autor Peky, 18.11.2005
Přečteno 604x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí