Šutrolog

Šutrolog

Anotace: Básen o mineralogovy....P.S. Hüblerovou asi nikdo nezná, tak ve zkratce, FANATICKÁ stará chemikářka která miluje šutry....

Já našel včera kamínek,
myslím že to je zlato.
Ne, řekl mi tatínek,
prý že dá ruku na to,
že je to zlato kočičí,
co nemá žádnou cenu
Však né dražší než jehličí
Snad na to zapomenu....

Pro někoho koníček
a pro někoho práce.
Mineralogický slovníček
a ničeho nebát se.
To jest potřebné nářadí,
co musíme mit s sebou,
když utíkáme za prací
a snad i za odměnou.

Radost z nového objevu
je víc než peněz fůra.
Já bez peněz se obejdu,
leč vezmu symbol: bůra.
Jen další známka ve zbírce,
proč stát mi všechno sbírá?
Já půjdu brečet k mamince
Snad bude tam i Míra.

Míra můj přítel ze školy,
co v každém viděl lotry.
Hüblerky kecy pomohly
Teď vidí jenom šutry.
Kameny jsou pro něj vším,
Jak pro basníka slova
Já tuto báseň ukončím,
A začnu zase znova...
Autor Peky, 18.11.2005
Přečteno 402x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí