Matka příroda

Matka příroda

Anotace: Tato báseň, nebo možná úvaha, mě napadla díky přírodě kterou mám stále na očích.

Kterému pak malíři
jehož osobnost zdobí
bohatá fantasie a
nesmírně veliký talent,
patří ruka jenž vytvořila
takto překrásné dílo?

Znám ho snad?
Napověz,
kdo může to být?

Řekni,ať můžu neznámému
složit poklonu a můj
hluboký obdiv.

Ať můžu pokleknout
před ním a jen náznakem
zdvihnout mu překrásnou
ruku co v dnešním světě
zří se jen málokdy
a věnovat jí letmý polibek
co dáváje pouze motýl
jenž sedí na krásné,spanilé
dívce,která nikterak za život
nezřela faleš a nenávist,
jimiž je obklopen svět ve
kterém krásu nikdo nevnímá.

Kterému pak malíři patří ruka
jenž vedla štětec a dokázala
vytvořit tak nádhernou krajinu
nad kterou se tají dech?
Autor Markulka, 06.10.2009
Přečteno 510x
Tipy 8
Poslední tipující: carodejka, susana načeva, takova, PANGÁSIUS
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Matka příroda je moudrá, moc hezky jsi báseň napsala.

04.01.2010 00:31:00 | carodejka

hezký

01.01.2010 22:17:00 | PANGÁSIUS

u nás v Čechách je všude krásně,hezky jsi to napsala

30.11.2009 20:27:00 | takova

Děkuji:-))Slavkovský les v západních čechách.Je to tu mooc krásný.

07.10.2009 10:03:00 | Markulka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí