Prašivá

Prašivá

Anotace: Prašivá je po Radhošti nejvýznamnější poutní místo v Beskydech

Sbírka: Beskydy

Z Prašivé hlas zvonu zní
a v širý kraj rozléhá se.
Poslouchejte lidé vši
co v kraji zdejším stalo se.

Kníže z Frydku na svém oři
odhlodlal se na lov jet.
Zabloudiv pak v černém lese
znaven pod stromem si sed.

Jak tak sedí pod tím stromem
v lese cosi zašustí.
Z toho místa rychlým tempem
šestnácterák vyústí.

Už se blíží, Pane Bože,
kníže Bibli otvírá.
Než však motlitbu svou přečte,
ze spánku se probírá.

Od těch dob tam kostel stojí,
na hory hlas zvonu zní,
zastvědcen Antonínovi.
Pojď, jen si ho poslechni.
Autor Puskin, 16.10.2009
Přečteno 287x
Tipy 2
Poslední tipující: Květka Š.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jindy kníže ve spánku
viděl sličnou dívenku,
dívka to však nebyla
to laňka se mu přisnila...

17.10.2009 10:18:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí