ledová víla*****

ledová víla*****

Anotace: ************ *********** ************

„LEDOVÁ VÍLA“
Mrazík, vládce ledu a sněhu
Chtěl pro své oko vytvořit si něhu.
Že nechtěl sám bloudit zmrzlou krajinou
Tak z ledu vytesal bytost nevinou.
Kouzlil a čaroval mrazivou sílou,
bytost pak nazval „Ledovou vílou“
*
Z ledových rampouchů tělo vytesal,
třpytivou jinovatkou vlasy učesal.
Místo očí ledové korálky vsadil,
Tváře a ústa mrazem hladil.
Ledovou vílu mrazík stvořil,
Polibkem studeným divnou bytost
Ožil.
*
Maličká víla polibkem stvořená
Stojí tu na mraze a není oděná.
Chtěla bych šaty mít s barvou bílou,
Jsem přece zima,jsem ledovou vílou.
*
Atˇ šité jsou sněhem a ne nití,
Mrazivou krajkou je dej ozdobyti.
A ze sněhových pavučin pak dej
Závoj tkát,chci mít nejkrásnější
Zimní šat.
*
Než bude dílo dokonáno,než
stanu se tvou chladnou zimní pannou,
Ještě střevíčky mi pane vyčaruj
ledovou krajkou je také obdaruj,
Pak po tvém boku potom budu stát,
Budu tvůj krutý zimní kat.
*
Toužím stromy sněhem přikrývat,
všemu živému mrazivou písenˇ
Zpívat.
A lidem nechám na oknech vzkaz,
Že ty jsi zima,že za rok přijdeš zas.
*
*
Jsem tvoje víla ledová,
Co každou zimu přetrvá,
po tvém boku budu jezdit v kočáře,
mrazem štípat lidi do tváře.
Jseš králem sněhu,mrazu a ledu,
Já bez tebe už dýchat nedovedu.
Autor kokyno, 08.02.2010
Přečteno 519x
Tipy 11
Poslední tipující: tato22, BARBYE, terinečka, hašlerka, ilona, labuť, Květka Š., Skalsky Pavel
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Moc pěkná básnička pohádka :)

16.04.2010 15:03:00 | BARBYE

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí