Začíná listopad

Začíná listopad

Anotace: Podzimní nálada :) (kdysi dávno)

Začíná listopad, v kalendáři jen další list,
je doba brzkých stmívání, padají listy, v kterých nelze číst.
Podzim už nás objímá ve svém náručí,
slunce brzy zapadá, když noc mu poručí.
Stromy tiše šepotají jazykem neznámým,
barvami duhy v korunách každého omámí.
Ptáčci naposledy cvrlikají, než křídla roztáhnou a odletí,
květiny přestávají vonět, na loukách mizí okvětí.
Ráno přivlastňuje si žezlo studený pán,
jako bys do trávy hodil čirých perel džbán.
Kapičky deště sem tam nás pohladí,
deštníky s puntíky si s nimi poradí.
Motýl už také někam šel spát,
aby si křídla nezlámal, až vítr bude vát.
Lidé si oblékli podzimní kabáty,
tváře mají rudé jak v náramku karáty.
Na nebi už pár papírových draků letí,
podzim – doba plná barev a smíchu dětí…
Autor Prinzeschen, 25.02.2010
Přečteno 295x
Tipy 2
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bohužel, když jsem ji psala, ještě jsem tady neměla účet :)

25.02.2010 18:36:00 | Prinzeschen

pěkná opožděná

25.02.2010 18:30:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí