O růžové zahradě

O růžové zahradě

Anotace: Lyrika

Už od rána se mraky s větrem potýkají
a teprve před chvílí ustal drobný déšť.
Stromy se chvějí a vzájemně dotýkají,
vítr chce příběh o růžích jim vyprávět.

Na pozadí černých a velikánských mraků,
v tak úchvatné záři se slunce rozlévá.
Růže v zahradě si s vodou povídají,
jak asi na poušti se zahrada zalévá.

A slunce se vysmívá hlouposti svých růži,
paprsky vysává krůpěje z květů.
Poznejte sami, na růžovou svou kůži,
jak trápí květiny sto pouštních větrů.

Růže se zlobí, že slunce je tak kruté,
bojí se o pleť lístků okvětních.
Bože, vy růže, pýchou tak duté,
zahrady nekvetou v těch vedrech vražedných.
Autor Maura, 26.02.2010
Přečteno 400x
Tipy 16
Poslední tipující: denebrin, Javavia, hašlerka, Bíša, Psavec, enigman, Mbonita, CULIKATÁ, labuť, Skalsky Pavel, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí