Větřík

Větřík

Anotace: Takový vítr má stále spoustu práce

Rozhoupám lehce koruny stromů,
natožpak pavučinu
a přemýšlím,
kdepak si asi po práci odpočinu.

Jsem větřík,
který si stále létá
a bez přestání fouká,
uklidím prach
a také když je rozsypaný cukr nebo mouka.

Vyvětrám maminčiny peřiny
a vyprané prádlo,
vychladím pečínku a rozpuštěné sádlo.

Pofoukám rozbitá kolínka
a dlaně dětiček,
usuším slané slzy pak
z jejich tvářiček.

Osvěžím horké polibky
a roztoužená těla milenců,
odvanu páru pryč z kuchyně od hrnců.

Učešu obilí a na louce trávu,
pohladím po hřbetě poníka, krávu,
polechtám tváře, básníků vás,
že jste si chvíli udělali čas.
Autor BARBYE, 27.02.2010
Přečteno 376x
Tipy 19
Poslední tipující: Bíša, Zefi, labuť, Psavec, Kapka, WAYWARD, Květka Š., CULIKATÁ, poustevník Jirka, Isquieasuus, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkně větrná ST!

28.02.2010 07:45:00 | Acham

Tak práce má tedy nad hlavu.

27.02.2010 17:29:00 | Psavec

...nelechtej, nebo ti nedám ST :)

27.02.2010 10:19:00 | WAYWARD

Tak pěkně foukej
vysuš to mokro
potom se koukej
co ještě zmoklo...
ST..fííí.

27.02.2010 09:57:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí