Nedělní lelkování

Nedělní lelkování

Anotace: Lyrika/ Ze sbírky : Hra světel a stínů

Když nejsi za zdí, vidíš velký prostor,
krásné zahrady, kašny na náměstí,
a plácek, kde spřádají svůj hovor,
ženy co z trhu jdou,když se poštěstí.

V oknech starých domů kvetou muškáty,
hospůdka v podloubí je otevřená.
Večer chodívají muži na karty
a paní vrchní je už rozezlená.

II.
Ptáci se vznáší nad zemí tak dlouze.
Když je neděle,tak si jen tak sním.
Oddávám se lačně jediné touze,
sedět tu s tím kdo tu není, s posledním.

Kdo správně pochopí všechny ty tvory?
Kačery, co v Labi housky snídají,
i ptáky nebes, co znají všechny krovy,
úkryty, které je před deštěm skrývají?
Autor Maura, 24.03.2010
Přečteno 405x
Tipy 9
Poslední tipující: ilona, jaroslava anna, hašlerka, Mbonita, nejsembásník, labuť, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vrátila jsem se zpět po čase a i dnes jsem si početla

25.03.2010 02:04:00 | jaroslava anna

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí