Jarní laskavo

Jarní laskavo

Anotace: ...K

Je nabíledni,
je nad slunce jasné,
že je Laskavo.

nad starou strání
stranou se sklání
Sluníčko

..a padá do bledulí tak zvolna!
že žádné nepoláme

..až budou zase ty dva dny volna
tak na té louce nám známé

natrhám natrháš natrháme

devětsil
a petrklíče
a rezekvítek rozrazil...

Je Laskavo,
tak
jako bývalo.

Ten přelet čápů
nad stromy,
to krásné modro
nad domy...

po ranních mlhách
vyloupnutý
jarní den.

S vánkem v tom tichém úvozu
S džbánkem zas chodíš pro vodu
Voníš,
jako jarem provoněná zem.
Autor STIMPRE, 08.04.2010
Přečteno 458x
Tipy 21
Poslední tipující: Barunka.K, Žqáry, Severka, CULIKATÁ, Agniezka, carodejka, Psavec, Házté, labuť, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (3x)

Komentáře

krásná básnička ST.

10.04.2010 11:29:00 | Acham

Moc hezké...

08.04.2010 23:55:00 | carodejka

Parádní kousek.

08.04.2010 23:46:00 | Psavec

nádherná ..ST !

08.04.2010 23:38:00 | Házté

Laskavo...nádherné vyjádření:-)

ST

08.04.2010 23:07:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí