Podzimní sonet

Podzimní sonet

Miliony barev hraje,

ze stromů prší listí.

Mnoho jarních lásek žije,

jiné končí smrtí.


Procházka po kraji,

bloudění spletí cest

bobule hroznů se na svazích nalévají,

dívky počínají své věnce plést.


Opuštěné fontány zejí prázdnotou,

Miliony barev jako orchestrion,

zni jako trubači z dávných dob touto chvilkou.


Poslední květy v dílech přírodních obrazáren

Pocity blaha ze všech z nás.

Pomalu a jistě vyhání mráz.
Autor Jan Václav Znojemský, 01.05.2010
Přečteno 281x
Tipy 1
Poslední tipující: CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí