Kočovníkem

Kočovníkem

Anotace: dá se říct..na prázdniny, na léto..

Jen ruksak, chléb a vodu,
pár zlatých do pytlíku,
holínky do bažinného brodu,
tužku na papíru špalíku,
jen tak, bez důvodu,
hledat místo úniku.

Toulat se lesem, pláněmi,
bosá tančit v rákosí,
šaty zdobené kaméliemi,
vlečka už se nenosí,
s kvákáním žab opustit zemi,
zlé sny k odletu uprosí.

Houštinou, santalovým dřevem,
vytesat vápencovou skálu,
usínat s kukaččím zpěvem,
prolétnout sluneční škálu,
červánky vyšívaly oděvem
hřejivou rubínovou šálu.

Prázdniny, léto za chvíli,
kam to letos poplavu?
K prázdnu další míli,
uprostřed rozpáleného davu?
Chtěla bych dojít k cíli
a přitom
všechno hodit za hlavu.
Autor Jiná, 26.06.2010
Přečteno 308x
Tipy 32
Poslední tipující: CRASH, Gabrielle, Tomáš Přidal, Fenceless, Čoki, Bíša, Kapka, CORONATION, hašlerka, labuť, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Toulat se lesem, pláněmi,
bosá tančit v rákosí,

usínat s kukaččím zpěvem,
prolétnout sluneční škálu,

celá básnička je hezká, přeju krásné prázdniny
ST!

28.06.2010 19:40:00 | Kapka

Tak hezké toulání.

27.06.2010 00:48:00 | Psavec

Díky, taky pěkně načerpej sílu sluníčka:)

26.06.2010 20:52:00 | Jiná

Je to hezké, plné mladé síly a odhodlání. Užij si pěkné prázdniny.

26.06.2010 20:49:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí