Zimní kouzlo

Zimní kouzlo

Anotace: ...toto mě napadlo, když v noci vítr rozfoukával vlačky sněhu, ale teprve nyní jsem to napsala...

Větře, tys přítel můj věrný a milenec můj mrazivý,
Slyš tedy zaklínadlo mé, dnes v temné noci vyřčené.

Vichre, králi větrný, s plání širých,
Vločky sněhu roznes po našich polích.

Foukej silně, mraky roztrhej, ať sníh se sype,
A naši zemi bílým, hedvábným závojem skryje.

Ať vločky krajkové mými vlasy proletují,
Hladíc mou tvář, rozpouštěje se, vlasy mé tak smáčejí.

Ty, větře mokré prameny rozčesávej,
A tělo mé svým mrazivým tělem něžně obtáčej.

Křídla z vloček mi utkej, ať lehká a třpytivá jsou,
Sic s prvním zlatavým paprskem, minulostí se stanou.

Stanou se jen, vzpomínkou pouhou,
Na noc krásně mrazivou, magií tajemnou prodchnutou…
Autor Snící čarodějka, 29.12.2010
Přečteno 451x
Tipy 7
Poslední tipující: Gabrielle, la loba, jitka.svobodova, Květka Š., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi.ST

30.12.2010 15:50:00 | jitka.svobodova

St krásně zasněně magické

30.12.2010 11:38:00 | la loba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí