Věřím

Věřím

Anotace: ...

Věřím pouze lesům hlubokým,
Věřím jenom trávě zelené.
Důvěru dávám potokům divokým
A v moři vodě solené.
Jen nevěřím zrádným lidem,
Ti bez problémů lžou s klidem.

Na obloze modré, Slunci věřím
A také jeho odrazu v Měsíci.
Také hvězdám, ty si pohledem měřím,
Udiven nad tou vzdáleností děsící.
Zradit může jen ten lidský chlad
Jako zradil v rajské zahradě had.

Věřím loukám, horám, stráním,
Věřím zemi, ohni, vzduchu.
Před tím vším se hluboko skláním
A modlím se pro to v duchu.
Jen v člověka nemám důvěru
A to pro jeho sobeckou nevěru.

Svému smutku věřím,
jenž mně celého obklopuje.
Sám tady na trávě ležím,
To příroda o všem rozhoduje.

Však můj čas, můj čas tady na zemi je krátký,
Ale nechci, nechci se vrátit mezi ty lidi zpátky.
Autor Žiťa, 26.01.2006
Přečteno 321x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí