Býčí skála

Býčí skála

Anotace: o jeskyni Býčí skála v Moravském krase

Skálo
vypínáš se nad údolím
Jen málo
vítr tvou pyšnou výšku drolí
Vždyť v útrobách svých nad řekou
ukrýváš dobu pravěkou
A kdo sám v sobě nese čas
nepocítí vítr déšť ni mráz

Skálo
co tají tvoje tmavé kouty?
Bílá bráno
kdo tebou vcházel do temnoty?
Kdo slyšel ryčícího býka
v hukotu podzemní řeky
co těžkými balvany smýká
ten dal ti jméno na věky

Skálo
kam zmizela tvá výzdoba?
Stálo
za to tě tak vyhlodat?
Dát beton místo krajky
a elektrický proud
Když zazní buben války
býk musí ucouvnout

Skálo
a dnešek? Čekala bys to?
Stalo
se z tebe výletní místo
Víc hluku než stádo býků
nadělá parta výletníků
A pokud nerudně se tváříš
tak lechtají tě jeskyňáři
Autor Keneu, 16.02.2011
Přečteno 334x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Strejdo tohle je přímo ... epická erupce ...

... no nevím,

jestli spíše nepřidat člověčinu a nějaký děj
***-... na úkor obraznosti ...

je to totiž dost účelově umělohmotný
***- ...jako permanentní růže na dušičkovým věnci ... /

16.02.2011 17:53:00 | HarryHH

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí