Procitnutí jara

Procitnutí jara

Když sluneční paprsky sílí,
Obloha promodrává a jarní vůní vzduch se sytí.
Paprsky rozpouštějí ledové krápníky,
A ze země vykukují bílé sněženky.
Paní zima jen nerada své vlády se vzdává,
I když je stále chladno, jaro o sobě vědět dává.
První květiny již kvetou a barvami svět ovinou,
Brzy i včely a čmeláci procitnou.
A do práce se s vervou dají,
Zima byla dlouhá, tak nemeškají.
Vzduchem poletuje píseň tisíců ptáků,
Ohlašující jaro a jeho věčnou slávu.
Autor Snící čarodějka, 06.03.2011
Přečteno 425x
Tipy 4
Poslední tipující: jitka.svobodova, CULIKATÁ, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí