Řeka

Řeka

Anotace: Proměna

Vody opadly
meandry Stropnice
dnes jenom hladí
v zelené nivě
stříbrní hadi

Bouře a déšť
svou sílu řece daly
nezkrotně údolím
se vody hnaly

Braly vše
a přece něco zbylo
strženým dubům
v listí se ukrylo
-očištění

A Stropnice?
své břehy hladí
zelenou nivou plazí se
stříbřití hadi

Řeka se usmívá
opět mladá dřímá
než vody po bouři
zamíří zpříma
Autor Lukac, 01.07.2011
Přečteno 283x
Tipy 4
Poslední tipující: staranna
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí