Orel a myš

Orel a myš

Anotace: Mocný a bezmocný?

Nad horami letěl velký orel, hledal potravu,
hledal pro sebe vhodnou stravu.
Uviděl myšku, běžící po louce,
svými tlapkami se dotýká trávy lehounce.

Dravec spatřil její jemný běh a připravil se k útoku,
naklonil se lehce do boku.
Letí rychlostí blesku, už se k myšce blíží,
ta cítí nebezpečí, tak se rozhlíží.

Cítí tam někde ostré drápy a zobák,
podívá se nahoru a hle - velký pták.
Vyběhne - utíká a snaží se zachránit,
před nepřítelem se ubránit.

Orel letí a nevnímá nic než malý cíl,
letí na území lesních víl.
Letí, letí a myška utíká, co ji síly stačí,
aby se nestala potravou ptačí.

Hle, malá dírka do země, myška do ní skočí,
orlovi se hrůzou zajiskří oči.
Kde je má potrava? Jak to, že utekla?
Myšce štěstím slza stekla.

Myška se ubránila, srdíčko ji klepe štěstím,
pomalu zase pochoduje klestím,
schová se do své nory u cesty,
v jejich očích se objevily hvězdy.

Srdíčko se uklidnilo a ona ,ůže pokojně spát.
může se ji jen ten nejkrásnější sen zdát.
A zítra zase bude bojovat a ona to nikdy nevzdá,
žádnému dravci se jen tak nikdy nedá...
Autor Rezka Štrochová, 12.09.2011
Přečteno 612x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí