Podzimní vítr

Podzimní vítr

Anotace: Napsáno při větru,který šel z lesů a motal se kolem mě...

Ten nekonečný příliv větru,
na tváři zanechá,
slova, nedokončenou větu,
vůni života.

Omývá lesy,
běží po lukách.
I zvěře dotkne se,
studí na horách.

Ten nekonečný příliv větru,
rozpálená těla pohladí.
Nestačíš dokončit větu-
do židle tě usadí.

Bere slova z ůst soudcům,
i pro něj se umírá.
Je tečkou,za vychřicí,
drakům síly pozbírá.

Ten nekonečný příliv větru.
Dává podzimu jiný šat.
Stačí jen aby lehce zavál,
všechno listí stihne opadat...
Autor Liduška, 17.09.2011
Přečteno 334x
Tipy 10
Poslední tipující: Maryje..., labuť, CULIKATÁ, mys, jitka.svobodova, E.T.Jane
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

velmi líbí

18.09.2011 00:06:00 | J's ..

Ta slova v tve basni stejně krasna jako to ruznobarevne podzimni listi! St!

17.09.2011 21:25:00 | E.T.Jane

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí