Podzim

Podzim

Anotace: Podzim občas přináší vedle nostalgie například i . . . očekávání ?

Podzim

Pan
Podzim zase
otevřel svůj krám
nabízí
smutek dní,
důkladně zachumlaný
v plédu
z chomáčů
mlhy nadýchané

A někam zmizel čas
jen kroky jeho
v šeru temně zní
a tušit nedávají
co s příští vteřinou
se stane

I slunce někam zmizelo
jen sromy za něj
zkoušejí se tvářit zlatě
Kampak se asi poděly
ty ohníčky
jež vždycky provoněly celou zem
svým hustým dýmem
bramborové natě

Havranů v poli
jsem se ptal
zda nevědí
kam uteklo nám
provoněné léto
však odpovědi
jsem se nedočkal
ti jenom o závějích
krákali svoje romaneto

A tak se s nimi
těším na zimu
až slunce zase najde se
a všude bude jiskřít sníh
A na večer,
až se vrátím domů
v mihotavém světle svíček
vánočního stromu
ležet až budeš v rukou mých
a s posledními krajkami
sejmu z tebe
svůj hřích
Autor Woodeman, 22.09.2011
Přečteno 401x
Tipy 9
Poslední tipující: Judita, Lorraine, Mbonita, CULIKATÁ, labuť, Pevya
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí