Paroží

Paroží

Anotace: je to na zadané téma ze školy, ale docela se mi to i zalíbilo :)

Připraven na cestu
lístek v ruce třímá
vzadu kdo sedí
zuby drkotá
a nohy choulí
pro málo místa

Cesta to dlouhá
přes noční les
znamení u řidiče
znaveně bliká
"Připněte si pásy"
a všichni klimbají

Naproti jedoucí,
autobus
zamává na pozdrav,
zahoukáním
cedule u krajnice varují
zde vysoká
i řidič usíná

Cesta nebezpečná
pomníček u krajnice
listím zapadaný
skřípot brzd
pak protne tmu
pak zase ticho

Zraky se upínají
paroží před námi se leskne
v očích má jiskru
pokývnutím hlavy zdraví
či loučí se
okamžik
a jakoby tam vůbec nebyl

Motor nocí hučí
staré sedačky
ty kůžel íne
únavou či tíhou sténají
otáčky nabíhají
a stopy dvojkopyt
za námi se ztrácí
Autor black_and_red, 09.10.2011
Přečteno 319x
Tipy 1
Poslední tipující: Anjesis
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí