O ročních období

O ročních období

Anotace: Jen takový nápad

Spojení Slunce se zemí,
zimu zlou v jaro promění.
Ten den, na který se tak čeká,
zima se ztratí, jak v horách řeka.
A po jaru Slunci přibude síla,
bude tu léto, kdy pod stín se skrýváš.
A v chladu vody, zapíjíš žízeň,
na poli čekáš na pravou sklizeň.
A náhle Slunci poleví záře,
už je tu podzim, zas dny budou v páře.
Brouzdání v listí, kdy barvy se mění,
přichází zima a radost už není.
V moci je chlad a mráz až praští
Zima nás sžírá, zima nás baští.
Náhle je bílo a stopy jsou cizí,
všichni jsme zmrzlí a v těžké krizi.
Autor Ďábel sám, 14.02.2006
Přečteno 522x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

jaro se vzbuzení..všeho a všech
léto je bujení..v milostných dnech
podzim je příprava..barevný svět
zima je spinkavá..z tulících vět..:o))

14.02.2006 14:44:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí