Jaro

Jaro

Anotace: ....Takový pokus přivolat jaro:-)...

Zlaté slunce z oblohy
vesele se na nás směje.
Každý vyskočil na nohy
podívat se co se dějě.

Paprsky svou teplou dlaní
ohřívají celou zem.
Dotýkaj se lesu,strání
přišlo jaro,hlásí všem.

Rozhozené sluncem sítě
promění sníh na vodu,
co ze strání steče hbitě
jak ve velkém závodu.

Kde paprsků teplá zář
pohladila zmrzlou zemi,
ukázal svou kvítek tvář
nejkrásnější mezi všemi.

Stromy kolem také pučí
a chlubí se množstvím květů.
Včelky nad tou krásou bzučí
v jediném velkém baletu.

Řeka si odnáší k moři
své ledové okovy.
Proti proudu se vynoří
nádherný pstruh duhový.

Tráva svěží,zelená
zvěř na pastvu vychází.
A to všechno znamená
že už jaro přichází.
Autor Marvel13, 22.03.2006
Přečteno 727x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí