Léto

Léto

Anotace: .....už aby tady bylo.....

Krásné léto,když slunce svítí
co víc můžu si ještě přát.
Lehnout na louku plnou kvítí
zavřít oči a poslouchat.

Slyšet koncert ptačích hlasů
jeden tón hezčí nežli druhý.
Vidět všech motýlů krásu
jejich křídla barvy duhy.

Tam zas malou ještěrku
šedou myšku v trávě.
Hada lézti po štěrku
jak pátrá po potravě.

A nad hlavou les mi šumí
jak se v něm vítr prohání.
Cítím,že on mi rozumí
svou písní smutek odhání.

Opřu se o břízku hlavou
mým myšlenkám naslouchá.
Zpívá mi píseń kolébavou
tiše,měkkce do ucha.

V té písni je slyšet cit
moudrost mnoha staletí.
Že les musí věčně žít
navzdory všem prokletí.
Autor Marvel13, 22.03.2006
Přečteno 563x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí