Večer za městem

Večer za městem

Anotace: Tahle už je lepší...

Daleko za sídlištěm, ve ztraceném čase,
překládám zas já své kroky,
cesta je dávno zarostlá nechtěným hložím
a vzduch voní vůní starých travin.

Pouličními světly v dálce ozývá se šero.
Přináší s sebou klid ospalých večerů,
a v nich vidím tu rozlehlou oblohu,
kde za jasných nocí smím pozorovat hvězdy.

Ticho tlumí poslední paprsky letního slunce
vysoko nad městem
a probouzí k životu prokřehlou prázdnotu
s mlčícím tichem všech zašlých snových dnů.

Uprostřed města toho večera
probouzí se k životu ruch a zábava,
světlo vysokých svítidel
zalévá ulice vonící dehtem a prachem.
Z míst zšeřelých křovin vracím se k domovu,
měním travnatou půdu za kvádry z betonu,
slyším auta řítící se po pražcích silnice...
a otevírám si klíčem domovní dveře --
Autor frangir, 28.04.2006
Přečteno 306x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí