Bříza v parku

Bříza v parku

Anotace: ***

Na lavičce v parku sama
usazená pod hvězdama.
Zlatý prach jim padá z záře,
slzou kropí moje tváře.
Jedno zrnko toho deště,
pálí ránu do mého pláště.
Slyším, jak stromy šumí ve svém vzdechu,
z listí tvoří malou střechu.
Jen já sedím a třpyt pláče mnou jde jak klidná řeka,
když spolu s slzou po mém obličeji stéká.
Utřu jí do kůry z bílé břízy,
jako balzám na zahojení černé jizvy.
Utřu jí šrámy od deště,
který jí kůru rval
o plot, který tu kdysi stál.
Svou slzou jí zlehka zkropím pas,
když z listů ozve se její hlas.
To vítr vletěl do koruny,
nechal zaznít jemné struny,
slova díků od bílé břízy,
za trochu lásky do své mízy...
Autor melebele, 05.07.2006
Přečteno 287x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí