Zničen můj sen

Zničen můj sen

Tam na úpatí skály,
Kdysi krásný domek stál,
Měl velikou verandu,
Zahradu, dvorek a stáj,
Když slunce zapadalo,
Tak rozlila se zář,
A příroda ukázala,
Svoji nádhernou tvář,
Já seděl na verandě,
A upřeně zíral na nebe,
Fascinovaly mě,
Ty mráčky červené,
Ty barvy hřály u srdce,
A čas jakoby stál,
A svět se mi náhle,
Přívětivý zdál,
Jenže pak přišla zima,
Nejhorší za sto let,
Vstříc lavině náš domek stál,
Byl to ošklivý střet,
Z našeho letního sídla,
Jen pár třísek zbylo,
Mě do očí vlétly slzy,
Bylo mi ho líto,
Padl jsem na kolena,
Ruce zabořil do sněhu,
Náhle jsem přišel,
O snahu a něhu,
Proč zničila nám dům,
Proč zničila nám sen,
Proč musel nadejít,
Ten zlomový den,
Proč si vybrala nás,
Proč ne souseda,
Bylo to schválně,
Nebo to byla náhoda,
Proč se to, Bože, děje,
Proč máme žít bez naděje,
Proč v největším rozmachu,
Nás dovádíš ke krachu?!
Autor Muta cum liquida, 13.08.2006
Přečteno 274x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je teda zoufalost

24.08.2006 23:25:00 | Pe&Pa

promin dneska se mi to válí těžce v sentimentu ne že bych nebyl obča sentimentální ale dnes ne, sorry, ale máš tu ještě jednu tak třeba ta bude zase výborná

13.08.2006 12:00:00 | Pavel Kotrba

Já bych pár slov měla,oproti snu,vzhledem k Tvému věku je to slušné zpracované,ale jako u první báseňky,občas to trochu drhne...tady malinko víc než u té druhé,ale je vidět,že jsi talentík,jen tak dál...

13.08.2006 10:54:00 | Harr

Nádherné! Jinak nemám vůbec slov.

13.08.2006 08:37:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí