Podzim

Podzim

Anotace: xxx

Podzim nám foukal za okny
ze sta svých virtuozních fléten
už krásné teplé, slunné dny
odlétly kamsi s babím létem

Že je nám smutno po létu?
Tak zvesela to zprvu vzal
měl barev plnou paletu -
tak všechno pestře zmaloval

Pak listí svál, pak zaplakal
načechral hnízda ptačí
pak s draky honil se a smál
- a dál? Snad řekl si, že stačí...

Než pokryl zemi první sníh
prosmýčil kouty větrem svým
a šedou jinovatkou dých
a šel zdřímnout za komín
Autor koloušek, 07.09.2006
Přečteno 477x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Písně větrů
a písně podzimu
zvolna se změní
v meluzínu...

Nádherná básenka...

14.09.2006 18:36:00 | Cecilka

dnes zatím nejlpší, co jsem tu četla

07.09.2006 22:52:00 | ni.va

moc se mi to líbí, hezký..

07.09.2006 18:34:00 | aveefa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí