Déšť

Déšť

Anotace: Na procházce mezi kapkami deště.

Déšt
-------

Prší,
je noc,
poslouchám kapky na zem dopadající,
kap,kap,
jak tlukot vesmírných bubnů,
na mě volající.
Tady dole dopadá na zem hudba
a nahoře svítí tisíc hvězd,
je to jak kdyby sám Budha
mi nechal zahrát na počest,
jednu ze svých meditačních cest.
Kapky mi stékají po tváři
a hvězdy září jako cesta k oltáři,
že tvář mam mokrou,to mi nevadí,
utřu a schovám kapky do dlaní.
Hudba pomalinku ustává,
kap,kap,
už jen vítr své poslední noty dohrává
a tvář mou i mé dlaně osuší.
Je konec představení.
Svou cestou domů kvaltuji
a nikdo,krom deště netuší,
jak krásně zní,
za představení mu "děkuji".
Autor JEIDY, 20.09.2006
Přečteno 340x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí