Léto

Léto

Anotace: 19. 6. 2006; sice už léto není, ale dávám to sem dodatečně

Omdlívám veselostí
jak v obrozený renesanci
Dnes večer
popelavý ulice
rozpálený sluncem
vlečou se v hodinách
co všechno opakujou
do nekonečna.
Prosvítá den
vybledlým tyrkysem nebe,
odpadají paprsky s vůní citrónu
hoří domy a stromy
a řeky hučí v rozkvetlých květech jabloní
Třešně se vrávoravě lesknou
smíchané s živou zelení.
Veselí i smutní
pod udusanou alejí
vdechujeme prchající déšť
co někam uletěl.
Autor frangir, 17.10.2006
Přečteno 462x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí