Amen

Amen

Anotace: je to taková malá zimní modlidbička

V mrazivém pondělí,
co střídá ještě mrazivější
neděli,
jdu prázdnou ulicí bez lidí,
lampy nesvítí a nikdo mne nevidí.

Ledové kroky se otisknou do
sněhových kolejí, od aut co ráno
tudy projeli.

Je zima koukám Ti do oken,
ve mně je noc však okolo je den.
Už mne dovnitř nepustíš a brána
je zavřená a slzy vypadají
jak zmrzlá květena.

Do okna hodím kámen
a pak utíkám,
ve vchodu malém,
za sebou dveře zamykám.

Směju se i když slzy mi padají,
v rohu kočky na potravu čekají,
někde v dáli slyším puklého zvonu
hlas,
co zní stále v nás…

...tak tedy Amen!
Autor nathre, 29.10.2006
Přečteno 327x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ty vogo! Fakt se mi to moc líbí. Tahle básnička ke mě promluvila, vyvolala ve mě nějaký pocity, což je moc důležitý. Je fakt mo dobrá.

11.12.2006 11:46:00 | agnes...

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí