země jediná, země má

země jediná, země má

Anotace: jedinou je a jedinou zůstává

Zemi tuto jedinou,
život jediný-můj,
zemi nyní spálenou,
kteroutož můj život plul.

Však tato jediná, země má,
v léno mi daná,
jedinou je a jedinou zůstává,
nedotčená ve vzpomínkách mých,
jen ve vzpomínkách mých
a má mi býti vzána.

Nechce se mi ji opustit,
zanechat ji napospas živlům.
Oheň, země, voda, vzduch,
a lidské plémě,
šířící se jak puch,
jenž zasel sémě,
nesvárů a klamů.
To nemohu dopustit.
Autor Christien, 02.11.2006
Přečteno 365x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nejspíš proto, že to tak cítím.

03.11.2006 19:38:00 | Christien

Do půle hezký, ale potom. Proč?

02.11.2006 22:07:00 | Verule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí