Pětka z přírody

Pětka z přírody

Anotace: Z básničky o přírodě je básnička o nás

Remízek za vodou konečně skáceli,
hafo domů tam teď bude stát.
Za prachy nabízí stavební parcely.
Lepší mít dům než do oka drát.

O změně rozhodly ty správné persóny.
Plánují osud lesů i polí.
(výhodou je blízkost průmyslové zóny)
Vše pro blaho těch, kteří je volí.

Sami sebe zvou tvůrci krajiny.
Záleží na tom, že fertilita klesá?
Horkej brambor přehrajou na jiný.
Dodržujte, prosím, směr prohlídky lesa!

Barvičkám popelnic nauč se - neboť
důležitá je mládeže výchova.
Computer i mobil použij a zahoď.
Poplatkem přispěj na rozkvět Skládkova.

Nutné je -nejspíš- přehodit výhybku.
Do čela dosadit jiné velení.
Současný systém bohužel má chybku
a my ostatní jsme málo zelení.
Autor tichy.drak, 08.11.2006
Přečteno 385x
Tipy 4
Poslední tipující: Sarazin Faestred
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Výborně! No, a hned je to lepší :) Nic tam nepřekáží a nebodá do "woka" :)
Jsi dobrej ...

14.11.2006 19:49:00 | Dekadence

Parádní dílko, moc moc povedené. Trefuješ se každou větou do reality, je smutné, že?
K tvojí básni mám ale malinkou námitku - nebo spíš postřeh, co mi tam nesedí. Používáš - "w,q" jako do "woka" nebo "rozqet" - a vůbec se to tam nehodí. Češtinu máš výbornou, nekaz si to tím...

12.11.2006 10:37:00 | Dekadence

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí