Čtvero ročních dob

Čtvero ročních dob

Anotace: -

Čtvero ročních dob



...čtvero sudiček, každá z jiného koutka nebe, nikdy se nedohoní a přeci se potkávají: Batole jara, letní hříbě, podzimní junák česající plody a konečně zima, nejmoudřejší, neboť všechno kolem usměrňuje do rovnováhy spočinutí.
Když ta končí svou vládu dovolí Zemi oplodnění; pak batole, jarní koloběh začíná nabírat sílu k hříběti, které se rozeběhne světem plným životní energie, až vzroste do švarného junáka a začne sklízet plody, které předá zimě. Ta je uschová do jarního návratu...
A mezi nimi dvanáctero bratrů předává moudrost životní energie co žezlo vládnoucí Přírodě, víle rozpustilé, která mezi tím vším tančí plná žití, upíjí vod a přilévá pramenů...
A bude tomu tak navěky....
Autor jiřička, 03.01.2012
Přečteno 486x
Tipy 1
Poslední tipující: vodnař
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí