Cesta do bodu N

Cesta do bodu N

Anotace: znovu taková trochu pesimistická věc, jinak nevim jak bych to popsal, přečtěte a určitě okomentujte!

SLUNCE nám svítilo nad hlavami
jako obrovský grapefruit,
odraz milionů zrcadel,
žár z půlnoční lampy..
Nebo to byl měsíc?
Už si to nepamatuju..

Šli jsme prašnou cestou s panem M
do Nikam,
všude se válely oblázky
hladké jako skála,
jako odřená kůže dítěte,
jak porcelán, sklo, nejhladší dřevo..
Po stranách byly keře,
obrovské trnité keře,
které jako by každou chvíli
měli přehradit cestu
a nechat nás splynout s přírodou

Kožené slunce pořád
stejně otravně žhnulo,
procházeli jsme modrou lagunou,
údolím Nikoho,
velkoměstem všemožných tvorů..
Pár prásků a dál,
do Nikam…
Jak dlouho už takhle chodíme?
hodinu?
den?
týden?
pět minut?
pět let?
celej posranej život?
neznáme odpověď..

Piju z čisté studánky,
čisté a neposkvrněné
jako duše dítěte,
modrobílá obloha,
býlí podél rušné cesty,
kuřákovy plíce,
ledviny notora,
feťákovy játra,
v černé zkalené vodě se válí ryby,
září podivnou černofialovou barvou,
odplivnu si…
Slina černá jak obloha
při zatmění slunce
potřísnila večerní šaty
prašné uličky..

Zvednu hlavu a vidím
opilý měsíc
marně se škrábat na obzor,
fialová obloha,
slyším šelmy probouzet se,
všechny ohavnosti světa
znovu zapálily svíci..
Vím že je konec..
aspoň pro dnešek..
Laciný pouťový kolotoč
zastavuje jen jednou..
Ten můj stále jezdí,
je špinavý a prázdný
Autor Smeták, 31.12.2006
Přečteno 391x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tahle patří k nejlepším od tebe podle mýho soudu,dost se mi líbí,že to prostě pobírám, i když jsou různé věci a děje vyjádřeny uplně jinými slovy...

06.05.2007 13:56:00 | animovaný medvídek Pů

kuřákovy plíce,
ledviny notora,
feťákovy játra,

totok me dostalo... dobryy:))

31.12.2006 10:38:00 | nonick

hmm... já v tom cítím E.A.Poea. Nemůžu si pomoct... ale dobré ;), těším se na další!

31.12.2006 10:33:00 | Gentleman v rubikové kostce

zdá se mi že jsi trochu ovlivněný prozou ne tím jaké myšlenyk používáš ta jsou stoprocentně bánické a výborně ale rozsahem díla, těším se až si od tebe přečtu něco kratšího, jsem totiž zvědavý jak jiskrně si poradíš s menčím prostorem mám takový dobrý pocit že to bude síla :o)

31.12.2006 10:26:00 | Pavel Kotrba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí