Moje zcestné únorové Vize

Moje zcestné únorové Vize

Anotace: *Prostý popis fyzikální podstaty vzniku a tání sněhu.*

*************************
Moje zcestné únorové Vize
*************************

"Po sněhových vločkách (jde to?)
Ti pozdrav posílám..."
Já,kráčející v mracích,
tu velkou změnu vidím :
------------------------

Rtuť zahne za roh a za nehty to mrazí.
Kmitání částic se přibližuje nule
v proudu excitací na atomární bázi
se voda začne tvářit jaksi ustrnule...

"Cink." "Ťuk!" "Cink."
To mrznou krystalické mřížky...
Čas jejich výsadku se rychlým kvapem blíží.
Zazní signál,a tlusté,hebké bílé myšky
snáší se dolů k zemi.(no,snad si neublíží..!)

Na úbočích pražských kostelních stříšek
výsadek zbloudí. Spadne i k nám do ulice...
Zvláštně příjemné,dotknout se atmosféry výšek
a něco málo přitom vědět o fyzice.

Chuchvalce sněhu tvoří bílou sraženinu,
v početní převaze,(však naději má malou)-
lehce smyjí světu lidskou špínu a
všechno utichne....Pssssst!!
(šeptem:o): "...Neťukalo jaro..??"

***
Autor Skywalker, 23.02.2005
Přečteno 524x
Tipy 6
Poslední tipující: šuměnka, Marfuša, Noc17
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (3x)

Komentáře

..ten dendrit ledový
rozbíjí pouta, okovy..

24.11.2010 04:07:00 | šuměnka

Taky jsem ráda, že jsem tě potkala, ikdyž se zpožděním .
Básně nemohu komentovat, ztrapnila bych se.

21.12.2009 18:22:00 | Marfuša

Opět jsi mi vyrazil dech ..koukám jako bláázen vysvětlí mi někdo proč jsem Tě začala číst tak pozdě? :o)))))))))....ale přece:o)

23.05.2008 12:27:00 | Noc17

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí