Strom života

Strom života

Anotace: Lidé a příroda.

Strop Pekla prorostlý kořeny
Krok po krůčku dál se rozpínají
Z dávného semena stvořeny
Nelehký úkol ony mají

Vrstvami cibule, zemí, jejich cesta pokračuje
Nahoru patry zákeřné půdy
Až z hloubky Ďáblovy sluje
Postupně sílí stromu života údy

Do svého počátku všechny se shlukují
V kmen, co vede ze země k Nebi
U jeho torza lidé za života dar děkují
Svou krásnou korunou svět velebí

Symbol nesmrtelnosti
Němý Bůh žijící ve světě lidí
Pátrající po ctnosti
Vnitřním zrakem do nás vidí

Do jeho kmenu vytesána moudrá ta slova,
nechť každý je vždy ve svém srdci chová:

„Vychovat syna, zasadit strom
jako by byli bratři
Každého to v životě zlom,
když plod lásky svět spatří“
Autor Serja, 16.03.2012
Přečteno 329x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí