Poprvé

Poprvé

Anotace: podruhé

Unese Země snad ještě víc pýchy
nežli té dosavadní?
ptám se jí poprvé
poslouchám odpověď - její pláč tichý

Unese Země snad ještě pár facek?
ode všech políčků zní
ston, řeže do krve

Unese další dny šlapání miliard
aniž by ohly záda
tělo odpružit tuhé
k polibku, to kdyby tam ležel briliant
proč není tomu tak, zda
zeptat se podruhé?

Unese svojí gravitací lásky
natolik plodného cynismu variant
vyjádřen dík - v smetí
všudypřítomném, z nějž můstek skokanský
kosmodromů snese kvant
ven.. ptát se potřetí?
Autor Petbab, 29.03.2012
Přečteno 396x
Tipy 2
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Psavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí