Koňský běh

Koňský běh

Anotace: Miluji koně...

Spěcháme dál a dál, honíme se za svým cílem,
Dělíme se, nikoliv rovným dílem.
Unavená lidskostí, toužím po koňském běhu,
Vzdálená od trampot a věčného spěchu.

Sedím, koukám se na plamínek svíčky,
Toužím po svobodě, sundávám zlevněné střevíčky.
Mustangové v dáli běží,
Bez trápení, radostní a svěží…

Zoufalství odvane vítr, až se dám v cval,
Odstraním všechny překážky, kdopak by se života bál?
Svíčka dohořívá, srdce cítí únavu těla,
Co říct víc než koňský běh, tak moc jsi chtěla.

Svoboda, rovnost, bratrství - to platí jen v svobodném stádu,
Nechtěla jsem a ani nechci dělat ze života estrádu.
Koně běží, dívám se zasněně, dívám se s nadějí,
Poběžte za mnou, poběžíme spolu…. Ale tam v dálce se mé bláhovosti smějí.

Klusejte dál do mých snů… bez výčitek, bez strachu,
Ať mé srdce nemá obav z krachu.
Spěch, ať zmizí, jen svobodný cval do vzdálených hor,
Ať zapomenu na zlobu, kterou dokáže oživit jen lidský tvor…

S koňským během a leskem v jejich očích,
Kteří se v duchu obávají zlých kočích.
Koňský dech a žádná zátěž,
Vzít život za správnou otěž.
Autor Rezka Štrochová, 10.04.2012
Přečteno 448x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí