Drozd

Drozd

Anotace: o přírodě a o fiktivním laskavém příteli

Sbírka: Je mi ctí, že Vám můžu tykat, pane kocoure

Drozd tu jí rakytník řešetlákový
lásko, vím,
že laskavý zdáš se
zvláště když
vyfotíš si ho
sivýho ptáčka.
Je to hračka.

Že jí bobule, věstí
že máme štěstí a on mladé
proto krade
v parku tady.

Zády se neotočí
má na očích okolí vůkol
musí splnit svůj úkol
a mladé nakrmit
přitom mít stále plný zobáček
a neztratit se v městě v tom shonu
v království betonu a neonů.
Ne, on se neztratí.

Drozd tu jí rakytník
ty jsi svlík´ foťák z krku
a ruku mou vzal
zatímco drozd odlétal.
Autor Jiřinka Mignonka, 27.07.2012
Přečteno 374x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí