Jar podľa Vivaldiho

Jar podľa Vivaldiho

Anotace: prírodná báseň o jari, až sa srdce rozohrieva

 

 

 

 

Tráva nahodí svoj zelený kabriolet.

 

Zem  rozfúkne

všetky spomienky na zimu,

rozpíše sa bez rýmu,

a napovie všetkým ako sa rodí jar.

 

Snežienky ukážu svoje biele hlávky.

Stojím triezvo nad vodou,

akoby som vstúpil do rozprávky.

 

Prišla jar.

 

Slncový kôň na krídlach,

cvála k rieke, k jej stromom

rozkvitnutých pri brehoch –

Och, aká to krása odrazu!

 

Svet zakvitnutých prvých pukov –

zdá sa mi, že zmäkne i najtvrdší kov,

a srdce mi znežnie na chvíľu.

 

 

Prišla jar

podľa Vivaldiho  scenára.

V plameni sviečky

biela zima dohára.

 

Chuť vína na stole

na dotyk pohára  a iné smädy.

Tak ako minulý rok,

tak teraz, tak ako vtedy.

Autor bubinostar, 20.03.2013
Přečteno 473x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí