stmívá se...

stmívá se...

Anotace: ..kouzelná chvíle...

Slunko
si zvrhlo zas,
na stole
z hřebenů hor,
sklenici vína

a beránkům
na obzoru
zbarvilo kožíšky
do ruda

den ke spánku
chystá se
již paní tma
natřásá
peřinu
s lesklými knoflíky

však posečkat
měla by chvíli,
až nad obzorem
dopije slunko
sklenici poslední,

a odejde ulehnout,
v obláčky
čechrané vánkem,

pak žezlo své,
noci
zas na chvíli
odevzdá...
Autor chalcedon, 20.01.2007
Přečteno 420x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, ty červánky v lednu byly krásné.

20.01.2007 13:23:00 | Terakota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí