Jak se rodí motýl

Jak se rodí motýl

Anotace: Snažím se psát stejnojmenou pohádku, tak mě napadla básnička. Podle mě je dost slabá

Nejdříve je housenka,
asi takhle malinká.
Každá její maminka
říká ať se vyspinká.

Někdy je moc hezounká,
jindy zase ošklivá.
Někdy jako pivoňka,
jindy jak ta kopřiva.

Lupeny tu pojídá,
s kamarádkou povídá.
Až se skoro přejídá,
maminku už nevídá.

Potom když se podívá,
jak jí příze přibývá,
připadá si dojemná,
protože je objemná.

Když lupení uvadá,
ke spánku se ukládá.
Po čase však vylétá,
všem trápením ulétá.
Autor neumětel, 20.01.2007
Přečteno 700x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (5x)

Komentáře

:o)

28.09.2007 22:13:00 | Bíša

milá:)

20.01.2007 14:00:00 | Lizzzie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí