Perspektiva

Perspektiva

Anotace: Vždycky jsem měl rád déšť a nikdo tomu nikdy nerozuměl. (Zase jedna starší ze sešitu ze střední školy). Nová Ves je město kousek od nás.

Sbírka: Plody střední školy

Déšť mi smáčí tvář
Trávu hladí
Déšť je div i zář
Travou had se plazí

Z deště má kdekdo strach
přichází s ním chlad
strach jehož kořen
hluboko k naši duši přirůstá

To! Nás činí lidmi
že v dešti vidím
jen tmu a smrt
však květiny a stromy ne!
oko mé spatří jen smrt

Jak blíží se s tou temnou oponou
Jak snáší strach na Ves Novou
život z oblak kape dolů
Náš zrak čeká pohromu

Již záplavy a požáry
s deštěm přicházely
však déšť je jen starcem
který stromům zůstává dlužen
to ony ho vzývají
a žádný člověk nezmění
jejich prosby k nebesům
Autor Regie Freak, 23.02.2014
Přečteno 440x
Tipy 1
Poslední tipující: Dominik Plesr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí