Vzpomínka na zeleň

Vzpomínka na zeleň

Anotace: Motorová pila hučela...starý les padal...duše zřejmě skučela...a člověku zbyl žal...žal?!

Nebeská modř nad hlavou,

a slunce svit.

Loudám se chůzí houpavou,

nadpozemský klid.

...oči zavírám...

 

Překrásné stromy,

co rostly celý věk.

Velkolepé koruny,

které zahání ve mne vztek.

...mysl do záště oblékám...

 

Ležím v rose,

opírám se o kmen.

Do mechu pokládám nohy bosé,

už nikdy nechci... nikdy nechci ven.

...ale srdce se vzpouzí...

 

Ví, že jest to jen vzpomínka na zelenou spásu,

že neměl bych se tam ukrývat.

Ikdyž chtěl bych zase vidět tu krásu.

...minulost v přítomnost se obrací...

 

Ležím v trávě,

opírám se o pařez.

Krásnou louku sleduji právě,

jak na ní kvete vřes.

...mysli krásou měním kroj...

 

Už jen louka co rostla nějaký ten rok,

vzpomínka na píseň listů koruny.

Zásahem člověka vrátil se života tok,

v šumících trav laguny.

...oči otvírám a kochám se novou krásou...

 

Je stejná nebeská modř nad hlavou,

a  jakbysmet slunce svit.

Pořád stejnou loudám se chůzí houpavou,

ale nenacházím tu nadpozemský klid.

 

Kde skončil rozmilý přítel mého srdce?

Na něčí pracovní desce?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor Smile-and-Fire, 16.03.2015
Přečteno 489x
Tipy 12
Poslední tipující: Blondý, Dis-Con-Nect-Ted, roztoč_v_mé_hlavě, mikrojimbo, danaska, Laven De Brig, Adelheidis, Nespavec, jitka.svobodova, Jort
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Někde máš trochu problém s rytmem básně, ale jinak - klobouk dolů - na 16 let je to fakt pěkné. Hlavně tím obsahem. Jen tak dál.

18.03.2015 20:02:59 | danaska

Děkuji příště na to budu myslet :)

18.03.2015 20:51:26 | Smile-and-Fire

Celkem pěkný obsah :)...někde ti to moc nevychází, ale to se potom spraví..rozhodně piš :D

18.03.2015 14:55:52 | Laven De Brig

Chce to čas a cvik... :D díky! :)

18.03.2015 19:14:48 | Smile-and-Fire

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí