toulání

toulání

Anotace: ...duše mé i kroků vratkých...

V klikatých
zákoutích,
slepých ramen,
řeky plížící se
údolím,
jakoby čas
se zastavil,

raněný kmen
s pocitem zouufalství
rozložil
přes břehy
svou váhu,
a řasy i mechoví
hrají ted
v něm své symfonie,

sněhové břízy
tu v zástupu stojí,
jakoby
pět chtěly
na ně sonety
a vrby si máčejí
v zrcadle
poklidném
svůj vlas,

paprsky slunce,

však ještě
příliš studené,
na to aby ohřáli
v konečcích prstů
první záchvěvy jara,

lámou se
o podivné barikády
bezduchých
mrtvých těl,

až nakonec
obzor
nad nimi
zavře svá
žhnoucí ústa..

..pak do krajiny
se zvrhne ,
temná nápln kalamáře..
Autor chalcedon, 10.02.2007
Přečteno 316x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí