Povídka z vřesu

Povídka z vřesu

Anotace: aneb báseň z lesa :)

Sbírka: Jizerské ozvěny

V jedné sněhové bouři zažívaly hory otřesy
to lavina se z kopců rychle valila
do lesa kde hynula zvěř i stoleté vřesy
jako požár vše živé tu nadobro zabila

Zahynuli i mladí trampové kteří horu zdolali
masy sněhu zasypaly jejich těla odolná
před chvílí ještě naposled zimním údolím zvolali
že cesta k věčnému životu bude volná

Příštím rokem kdy jaro potěšilo úbočí
hvězdy jsou jak tečky nejhezčích vět
které svým třpytem na les zaútočí
tam právě vřes se usmívá na svět
Autor Petr27, 16.10.2017
Přečteno 591x
Tipy 1
Poslední tipující: Pétík
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí