Čekanka v podzimu

Čekanka v podzimu

Anotace: podzimní




    



            
            ĆEKANKA V PODZIMU
    
            Podzim slunce v mlhách skrývá
            sněhu severák zametá cesty,
            déšť poslední  výheň smývá,
            černý mrak hrozí svou pěstí.
        
            Z léta už zůstalo pouhé snění,
            šedivá krajina, šedivá tráva,
            u cesty čekanka, bez umdlení,
            sukénkou zelenou severák mává.

            Hlavičku k zemi pomalu sklání,
            co tebe čekanko, co tebe čeká.
            Uvadl modrý květ na tvoji skrání,
            k zimnímu spánku peřina měkká.
    
            Na vesnu s tebou si čekanko počkám,
            podzimní kňourání – necháme kočkám.

Autor ilaila, 24.11.2017
Přečteno 479x
Tipy 8
Poslední tipující: Jenda P., danaska, Iva Husárková, Aliccia
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jsem ráda, že mě nikdo nepředběhl a mohu jako první ocenit tuhle půvabnou báseň. Ráda za ni dávám ST.

30.11.2017 21:14:16 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí