Kachny na vodě

Kachny na vodě

Anotace: Báseň inspirovaná pobytem na venkově

Na břehu rybníka sedí hejno hladových kačen
Bedřichov ta rodná ves je provoněná létem
Když špinavé perutě o hladinu zavádí budu celý zmáčen
k večeru šťastnen budu nad jejich přeletem


Léto na vsi voní jak máminy koláče
Slunce jak zlatý knoflík na sváteční košili
Do těsta má dívka jednoho dne zapláče
Celý rok jsme se na kachny těšili

Hladové krky se těší na křupavé těsto
Zlaté Slunce se do vody naklání
když do rybníka hledím-za mmnou stín a město
Však léto na vsi je pro každého k mání
Autor Petr27, 05.03.2018
Přečteno 351x
Tipy 3
Poslední tipující: Frr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí