Jaro v nedohlednu

Jaro v nedohlednu

Anotace: Báseň o tom jak je jaro daleko

Sbírka: Jizerské ozvěny

Venku zas  sněží
Jaro zatím v nedohlednu
Ač za oknem dávno březen
venku sedí zima jak v lednu
chystá se příroda probudit ze sna
aby zem projít mohla bájná Vesna

Zem je sněhem obalená
sněženky spí ani neklíčí
Kdy už zima předá trůn ?
Než kohout na dvorku ráno zakřičí
Aby hlahol vyplašil zimu jak motýla
Objeví se Vesna krásná jako víla

Však jaro v nedohlednu
Mráz nechce polevit ze sevření
Chudák ptáci nemohou hnízda stavět
Zima trápí všechna živá stvoření
V zimě když se mnou čerti šili
Na jaro se dlouho všichni těšili
Autor Petr27, 07.03.2018
Přečteno 534x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, Anděl, ldona
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petí!!! Ty to jaro doslova vábíš! Krásný...

08.03.2018 07:01:33 | Anděl

Děkuju moc :)

08.03.2018 15:06:58 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí